fbpx
HomeBlogsJouw Werkgeversmerk versterken met Social Media
Recruitment Marketing

Jouw Werkgeversmerk versterken met Social Media

Geschreven door Marco Schurink

Geschreven door: Marco Schurink

Jouw Werkgeversmerk versterken met Social Media

Jouw werkgeversmerk versterken met behulp van social media? In deze blog vertellen we je graag meer over de rol van social media in het opbouwen en versterken van jouw werkgeversmerk. In een eerdere blog hebben we meer verteld over een employer branding stappenplan. Lees deze hier. Laten we hier eerst eens kijken naar wat een werkgeversmerk precies is.

Wat is een Werkgeversmerk?

Een werkgeversmerk verwijst naar de reputatie en het beeld dat jouw organisatie heeft als werkgever. Het is hoe huidige en potentiële werknemers jouw organisatie ziet. Een sterk werkgeversmerk trekt talent aan, houdt medewerkers tevreden en verlaagt het verloop. Het gaat niet alleen om salarissen en voordelen, maar ook om de bedrijfscultuur, waarden, werk-privébalans, en carrièremogelijkheden. In een competitieve arbeidsmarkt kan een krachtig werkgeversmerk het verschil maken tussen het aantrekken van topkandidaten of het mislopen ervan.

Jouw Werkgeversmerk versterken met social media

Sociale media zijn tegenwoordig onmisbaar in onze communicatie en interacties. Ze bieden een krachtig platform voor jou als organisatie om je werkgeversmerk uit te dragen. Door sociale media effectief in te zetten, kun je jouw organisatie presenteren als een aantrekkelijke werkplek en een authentiek verhaal vertellen dat aanslaat bij je doelgroep. Sociale media vergroten niet alleen de zichtbaarheid van je merk, maar maken het ook mogelijk om een authentiek beeld van je bedrijf te laten zien. Het delen van echte verhalen, bedrijfswaarden en ervaringen van medewerkers bouwt vertrouwen op bij potentiële kandidaten. Bovendien bieden deze platforms de kans om direct in contact te staan met je doelgroep, wat de betrokkenheid vergroot.

Laten we eens gaan kijken naar de verschillende social mediaplatforms en de toegevoegde waarde die elk kan bieden.

Facebook

Facebook is een van de grootste sociale mediaplatforms die er bestaan en biedt diverse mogelijkheden om je werkgeversmerk te promoten. Door middel van een bedrijfspagina kan je nieuws, vacatures en evenementen delen. Facebook-groepen kunnen worden gebruikt om gemeenschappen van huidige en voormalige medewerkers te creëren, waar ervaringen en verhalen gedeeld kunnen worden.

Daarnaast bieden Facebook Ads gerichte advertentiemogelijkheden die je kunnen helpen specifieke doelgroepen te bereiken. Je kunt bijvoorbeeld interesses en gedrag gebruiken om je ideale kandidaat te targeten. Gebruik Facebook Live om een kijkje achter de schermen te geven, Q&A-sessies te houden met medewerkers of evenementen live te streamen. Dit alles geeft een authentiek beeld van je bedrijfscultuur.

Instagram

Instagram is een uitstekend platform voor het visueel presenteren van je werkgeversmerk. Met een focus op beelden en korte video’s kan je een aantrekkelijk en inspirerend beeld van je bedrijf creëren. Door foto’s en video’s van je werkplek, teamactiviteiten en bedrijfsuitjes te delen, krijgen potentiële kandidaten een gevoel van de werkomgeving en cultuur.Instagram Stories zijn perfect voor het delen van dagelijkse updates en het laten zien van de menselijke kant van je organisatie.

Maak gebruik van polls, vragen en andere interactieve features om betrokkenheid te stimuleren. IGTV biedt de mogelijkheid voor langere video’s, zoals medewerkersverhalen en carrièretips, terwijl Instagram Reels kunnen worden gebruikt voor korte, pakkende video’s die de dynamiek van je bedrijf laten zien. Ook Instagram biedt net als Facebook de mogelijkheid om te adverteren en je specifieke doelgroep te bereiken.

LinkedIn

LinkedIn is het toonaangevende platform voor professionele netwerken en biedt specifieke tools voor het versterken van jouw werkgeversmerk. Een uitgebreide en up-to-date LinkedIn bedrijfspagina is essentieel. Door regelmatig content over bedrijfsnieuws, medewerkersverhalen en openstaande functies te delen, vergroot je de zichtbaarheid van je merk. Employee advocacy, waarbij medewerkers worden aangemoedigd om hun ervaringen te delen en content van de bedrijfspagina te liken en te delen, vergroot de geloofwaardigheid van je werkgeversmerk.

LinkedIn Talent Solutions biedt tools zoals LinkedIn Recruiter om direct in contact te komen met potentiële kandidaten door middel van een InMail. Je vindt je ideale kandidaat door bijvoorbeeld te zoeken op locatie, functietitel, opleiding en trefwoorden. Ook LinkedIn biedt uitgebreide advertentiemogelijkheden om toptalent te bereiken.

TikTok

Tiktok is een snelgroeiend platform dat vooral populair is onder jongere generaties. Het biedt een unieke kans om je werkgeversmerk op een creatieve en informele manier te presenteren. Door korte, leuke video’s te gebruiken, kan je je werkcultuur tonen, een dag in het leven van een medewerker laten zien, of laten zien hoe het is om bij jouw bedrijf te werken. Deelname aan populaire challenges of het creëren van je eigen bedrijfsgerelateerde challenges kan helpen om een breder publiek te bereiken.

Desalniettemin kan TikTok een uitdagend platforms zijn om je werkgeversmerk te versterken vanwege de snelle aard van contentconsumptie en de jonge demografie van gebruikers. Content moet in lijn zijn met de huidige trends op TikTok en zo kan het lastig zijn om informatief te blijven. Het is een uitdaging om een balans te vinden tussen professionaliteit en de informele, vaak humoristische stijl die TikTok-gebruikers verwachten.

The bottom line

Social media zijn onmisbaar geworden in het bouwen en versterken van je werkgeversmerk. Door strategisch gebruik te maken van verschillende platforms zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, en wellicht TikTok, kan je een breed publiek bereiken, authentieke verhalen vertellen en een betrokken gemeenschap opbouwen. Het is belangrijk om consistent te zijn in je boodschap en te zorgen voor een authentiek beeld van je bedrijfscultuur en waarden. Neem de tijd om te experimenteren met verschillende soorten content om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw bedrijf.

Tijd om aan de slag te gaan! Wil je toch eerst even sparren? Wij staan je graag vrijblijvend te woord! Je kan contact met ons opnemen via de contactpagina of meer informatie vinden op onze dienstenpagina.

Section conversion background

Intressant artikel? Vergeet niet te delen